Steiners Mon Ami

Det var en fin sommardag i juli vi träffade Myggan för första gången. Vi har längtat och väntat i över tre månader men nu är hon äntligen här =)

Myggan var bara sex veckor när vi såg henne och det är förstås en chansning med ett så litet föl. Men vad vore livet utan att chansa lite ;)

Hon är vacker, har en fin modell, trevlig färg och teckning och rör sig fint. Det här är Myggan:







Warsteiner är en A-premierad hingst efter Weltmeyer, en av Tysklands absolut största dressyrförvärvare.
Warsteiners avkommor blir eleganta, ädla, högställda och rör sig mycket bra. Han har lämnat många fina tävlinghästar som tex.  Grand Prix - hästarna Weihenstephaner och Walkman.

Skovens Rafael är en ännu ganska ung hingst vars avkommor nu gör succe´i avelschampionat runt om i Europa. Här i Sverige har unghästarna U-Bolt och Revolution haft mycket stora framgångar.
I Skovens Rafales stam hittar vi topphingstar och GP-hästar som exv. en av våra absoluta favoriter Don Schufro, men även Rohdiamant och May Sherif.

Myggans mamma, Amor Vincit Omnia (37) (SWB) och är ett femårigt selektionssto som gjort goda resultat i både dressyr och hoppning på treårstestet.

Myggans morfar, Blue Hors Romancier är en elithingst som förvärver sina goda gångarter och fina typ. Han har själv tävlat tom. Int. II.
I hans möderne hittar vi topphästar som Rubinstein I och II samt Rembrandt och Ahlerich.

Mormor till Myggan är stoet High Society (37) (SWB) som var en häst med både hett temperament och fina gångarter. Hon bröt tråkigt nog benet som treåring och fick därefter två fina föl bla. Amor.

High Societys mor , Kolobine (37) (SWB) var ett gångartssto med fina betygen 997 i gångarter. Hon var snäll och stabil i psyket och utbildades till MSV B.



Det ska förstås bli mycket spännande att se hur Myggan utvecklas. Vår förhoppning är att hon ska bli en fin häst både i sport och avel!




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Team Sittupp Junior 2023

Pay and Ride på Stall Hillerstad

Team Sittupp Jubileumsåret 2023!